✅ Levertijd 1-3 werkdagen

Wat is Activated Charcoal?

ACTIVATED CHARCOAL VOOR TEETH WHITENING
 
NATUURLIJKE TANDEN WHITENING
Activated Charcoal, ook wel actieve houtskool genoemd, klinkt misschien als het spul waarop u uw worstjes op een barbecue kookt tijdens een zonnig weekend, maar het is een heel andere vorm van houtskool.
 
Activated Charcoal is houtskool dat een wetenschappelijk proces heeft doorlopen om het te ‘activeren’ - dit proces verwarmt de houtskool en gebruikt een gas om grote poriën in het mineraal te creëren die chemicaliën opsluiten en superabsorberende eigenschappen creëren.
Dit klinkt misschien eng, maar het is een proces dat veel wordt gebruikt in medische toepassingen vanwege de ongelooflijke ontgiftende eigenschappen zodra het ‘geactiveerd’ is.
 
Activated Charcoal wordt veel gebruikt als een holistisch alternatief in de natuurlijke gezondheids- en schoonheidsindustrie en wordt meer traditioneel gebruikt in de medische industrie om veel verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder darmgas, cholestase tijdens de zwangerschap en het verlagen van het cholesterolgehalte.
 
TANDEN BLEKEN
De meeste mensen beginnen nog maar net te horen over de voordelen van het gebruik van actieve kool voor het bleken van tanden. Maar de waarheid is dat het een zeer traditionele vorm van geneeskunde is, die teruggaat tot het oude Egypte. Het wordt nog steeds zeer erkend en gebruikt als een inheemse methode voor het reinigen van tanden op het platteland van Tanzania, onder andere in Afrika en Zuid-Azië.

Veel alternatieve en natuurlijke tandheelkundige producten beginnen Activated Charcoal te gebruiken in plaats van Fluoride vanwege vermoedens dat inname van Fluoride daadwerkelijk schadelijke effecten op het lichaam kan hebben.

Activated Charcoal is ook geurloos en smaakloos, waardoor het een zeer nuttig ingrediënt is in producten voor het bleken van tanden, vermengd met een natuurlijke smaakstof zoals pepermunt betekent een smaak zo goed als alle tandpasta's die in de schappen van uw plaatselijke supermarkt verkrijgbaar zijn.
 
ACTIVATED CHARCOAL IN TANDEN BLEKEN - DE WETENSCHAP.
Laten we het hebben over tannines - tannines zijn te vinden in veel voedingsmiddelen zoals koffie, thee, wijn, zelfs fruit en groenten, en dingen zoals sigarettenrook. Ze zijn een geelachtige of bruinachtige, bitter smakende organische stof die zich aan je tanden bindt en vlekken en verkleuring veroorzaakt.

Dus wat is het goede nieuws? Activated Charcoal houdt van tannines! Ja, dat klopt - wat Activated Charcoal zo krachtig maakt bij het bleken van tanden, is het natuurlijke vermogen om deze tannines weg te trekken van je tanden, waardoor ze er witter uitzien. Door te binden met de vlekken op het oppervlak, tandplak en ander dagelijks vuil dat op het oppervlak van uw tanden wordt afgezet, kan Activated Charcoal gemakkelijk de onzuiverheden verwijderen. En om het nog beter te maken voor Activated Charcoal: het absorbeert niet de calciumzouten waaruit de tand is gemaakt, waardoor uw tanden niet worden beschadigd.

Een woord van advies - als u lijdt aan zeer natuurlijk gele tanden of sterk bevlekte tanden, dan kan Activated Charcoal u tot nu toe alleen maar helpen - het zal zeker helpen uw tanden lichter te maken en zou in uw dagelijkse tandheelkundige routine moeten voorkomen, maar u moet mogelijk rekening houden met tandheelkundige behandeling door uw tandheelkundige ingreep als u een glamoureuze Hollywood-glimlach wilt krijgen - allemaal gelijk, hoewel een groot percentage van de mensen die Activated Charcoal proberen voor het bleken van tanden echt merkbare resultaten zien na slechts een paar keer gebruiken.